Vad kan kallas för sport?

Sport som benämning kommer från nöje och tidsfördriv och har samlat en massa olika saker under sitt namn. Det kan vara aktiviteter av olika slag som innehåller både tävlingsmoment och inte. Idag så använder vi ordet sport relativt synonymt med ordet idrott när det utövas något som innebär lag eller även individuellt.

Det kan ibland vara lite svävande vad som brukar kallas sport men vi är inne på allt som man utför där det är någon form av tävling mot andra eller tävlan mot sig själv är sport eller idrott. Så klart tillkommer det nya sporter då vår värld förändras. Det finns ju sporter och idrotter som vi både tittar på och utövar som inte fanns för 20 till 30 år sedan. Paintball är en sport som som vi skrivit om tidigare på denna sajt. Det är ju inte en OS.-gren och behöver inte vara det för att kallas för sport enligt vår åsikt.

Det kan mycket väl vara andra som anser att vissa sporter inte kan kallas för sporter. Men vem trodde för 10 15 år sedan att Breakdance skulle bli en OS gren. Och bara för att det blivit en gren i OS blir det då per automatik en spor eller idrott. Det har ju tävlats i Breaking tidigare fast inte under OS-flagg. Vi kanske får rannsaka oss själva och fundera på detta vad det är som ska kallas för sport och inte. Det man kanske inte tror idag kan passa inom sport kan om ett par år bli en väldigt stor sport eller idrott.