Träna själv

Det är fantastiskt roligt att följa olika sporter live och på TV eller radio. Det är också härligt att träna själv. Det finns många möjligheter att utöva någon form av idrott och det roligaste är kanske om man har möjlighet att få delta i någon lagsport.

Träning

Det är inte alla förunnat att få vara med och spela fotboll, handboll, ishockey eller liknande på elitnivå. Detta innebär en enorm satsning och det är inte heller så att gemene man har talangen som behövs. Ofta börjar man som ung att prova på olika sporter och efterhand känner man vilken man vill satsa på. Kanske visar det sig senare att man inte har anlag för eller kraft att lägga så mycket energi på att utvecklas i lagsporten. Man kanske vill ägna sig åt träning på egen hand. I vilket fall som helst är det skönt om man kan fortsätta att röra på sig även då man kommer upp en bit i åren.

Kanske räcker det med härliga promenader eller kanske en tur i skidspåret några gånger i veckan. Än vilken motionsform man väljer är det viktigt att man har rätt utrustning och bra och ändamålsenliga kläder. Man måste kanske inte satsa på de dyraste sportkläder men det är en fördel om man bär kläder som känns behagliga och som andas. Det är viktigt att inte fukten kroppen alstrar vid träning stannar kvar mot kroppen utan att den har möjlighet att dunsta ut genom plagget.

Pilates träning

Friskis och svettis

I nästan varje stad i Sverige finns en avdelning av Friskis och svettis. Här har man möjlighet att träna i grupp eller själv på gymmet. Det anordnas varje vecka mängder av gruppträningar och det är lätt att hitta något som passar. Här kan man prova på träningar som Spinning, Core, Flex, Hit och naturligtvis också vanlig gympa och mycket mer. Det är bra om man är några stycken som bestämmer sig för att träna tillsammans. Det finns då alltid någon som säger ”men kom igen…klart vi skall gå och träna” även om man själv känner sig lite slö en dag. Om du vill komma i kontakt med Friskis och Svettis i din hemkommun kan du besöka Friskis och Svettis hemsida här.