Supporterguide

Vad vore en sportguide utan en supporterguide, lite generella riktlinjer och tips till de som stödjer ett lag eller en idrottare. Vad ska man tänka på, var köper man merchandiseprylar och hur ska man sköta sig.

Supporters

Supporterprylar

Som supporter så vill man ofta och gärna visa att man stödjer sitt lag. Detta gör man enklast genom att bära klubbens färger och klubbmärke. Vill du vara en riktig supporter måste du förstås också göra det. Vi kan rekommendera dig ett besök på Supporterprylar.se där man har ett stort utbud av fotbollströjor, kepsar, halsdukar och mycket annat. I utbudet ingår framförallt olika fotbolls- och hockeylag, men även exempelvis lag i NFL, alltså amerikansk fotboll.

I med och motgång

Som supporter så kommer man att uppleva både positivt och negativt. Underbara vinster är oftast inte vardagen, utan för de flesta är det vanligare med svidande förluster och besvikelser. Men kom ihåg att det är de tunga förlusterna som gör de viktiga vinsterna så underbara. Stå därför upp för ditt lag i både med- och motgång.

Våga använda rösten

Ett problem bland mindre supportergrupper är att det finns en rädsla för många att sticka ut och höras mer än någon annan. Skriker man högst så hörs man högst, det där är många blyga inför. Problemet när många tänker på samma sätt är att det bara blir ett mumlande och inget kraftfullt stöd. Till dig som känner dig träffad: håll inte igen, ingen kommer att titta snett på dig om du höjer rösten ordentligt. Tvärtom.

Skilj mellan på och utanför arenan

Till sist ett råd som de flesta redan har inpräntat i huvudet och inte har något problem med. Att det används hårda ord i supportersammanhang är inte direkt någon hemlighet. Att det till och med hatas är inte heller något ovanligt. Men se till att hålla detta inne på arenan och agera ut det med rösten – inte med nävarna. Sen finns det förstås en gräns för vad som är okej att säga även för en ståplatspublik.

När ni tar steget utanför arenan så är det normala att ni till och med kan ta i hand med motståndarnas supporters, inte att nita dem och skrika okvädingsord.