Simningens fördelar

Vi behöver röra på oss för att må bra och hålla oss friska, det är inget nytt. Dock så har de flesta en uppfattning om att konditionsträning i princip är begränsat till att jogga eller dra iväg på långa löppass. Faktum är att löpning inte passar alla, vissa klarar inte av belastningen från ett intensivt löppass och när de skadar sig blir även träningen lidande. Känner du igen dig? Då kan du fortsätta läsa. Vi tänkte prata om en mer skonsam form av träning, nämligen simning.

Skonsam träning

Vi tänkte inleda med en av de största fördelarna med att simma, just att det är skonsamt. Eftersom att man i princip är tyngdlös när man rör sig ovanpå vattenytan så utsätts inte kroppen för samma belastning som när man sätter ner foten i ett löpsteg. Av denna anledning så är siming ett utmärkt alternativ även för äldre personer där kroppen blivit mer mottaglig för skador. Har man redan haft oturen att skada sig så kan simning mycket väl vara vägen tillbaka till att bli återställd!

Slipp dyr utrustning

Har du tidigare sysslat med andra sporter så är du säkert medveten om att de har en tendens att medföra en hel del utgifter. Det behöver man inte tänka speciellt mycket på när man börjar simma. Man betalar helt enkelt ett medlemskap och skaffar badkläder, sen är man redo! Priset på medlemskap på simhallar kan variera från stad till stad, det kan också bero på om det finns andra saker anslutna till simhallen.

Simning är även bra för styrka

Simning är inte enbart bra för din kondition. Vill du träna upp din styrka så kan simning också vara ett bra alternativ, samtidigt som det är mindre slitsamt för kroppen. Vattnet fungerar som motvikt och du kan själv bestämma ditt tempo. Testa exempelvis att köra intervaller så kommer du med största sannolikhet att känna av det! Att simma tränar dessutom flera olika muskler samtidigt, vilket är viktigt för dig som vill bygga upp en hälsosam kropp.