Paintball som sport

Det som en gång var tänkt för att märka upp träd inom skogsindustrin på 50-talet blev till det vi idag kallas för paintball. Denna sport innebär att man ska träffa varandra med färgampuller skjutna från ett paintballgevär. Vapnet kan vara av olika karaktärer men idag så är det kolsyrevapen som är mest gällande. Det finns även vapen som styrs av luft eller fjäder.

Paintball

I början av 80-talet så kördes den allra första paintballmatchen. Tolv deltagare med bland annat journalister från Sports Illustrated och Sports Afield vad bland de som som deltog. Så klart blev det en artikel i Sports Illustrated. Det har hänt mycket sedan den första matchen och idag så kan alla över 18 år köpa sitt egna paintballvapen. Köp det som krävs för paintball, det är ett vapen, färgkulor och skyddsmask. Sedan gäller det att använda sig av oömma kläder, gärna en overall eller liknande som det inte gör så mycket om man skulle råka bli träffad.

Man kan köra paintball både inomhus och utomhus. De som arrangerar paintball har ofta gjort upp en miljö som man ska spela på. Det kan vara gamla bilar som står uppställda och olika murar och andra skyddsvallar som man kan gömma sig bakom. Det går bra att köra paintball ute i skogen inom ett utvalt område. Då får naturen hjälpa till att skydda dig från de andra. Träd och annat kanske kan hjälpa till att hålla dig glömd för de andra. Det gäller alltså att försöka skjuta och träffa de andra för att vinna. Det går även att dela upp i lag och tävla så.