Liten hockeyguide

Hockey är en av Sveriges populäraste sporter. Elitserien, den högsta serien på herrsidan drar miljontals besökare till arenorna under säsongerna och alla matcher tv-bevakas i sin helhet. Men inte alla är frälsta, och en del kanske tycker att det är trevligt med hockey men inte riktigt har koll på vem som gör vad i ett lag. Här kommer åt er en liten snabbguide!

Hockeyspelare

Spelare

Målvakt – Målvaktens uppgift är egentligen ganska svår att missförstå. Att helt enkelt vakta målet från att motståndaren ska göra mål.

Back/Försvarare – Backarnas uppgift är framförallt att hjälpa målvakten att försvara målet emot motståndarnas anfallare. Backarna har också till uppgift att vara till hjälp i anfallszonen där de till exempel vid numerära överlägen står parkerade strax innanför den blå linjen för att kunna avlossa skott mot målet.

Centerforward – Centerns uppgift står någonstans mittemellan backens och forwardens. Huvuduppgiften är att vara offensiv och anfalla mot motståndarens mål, men centern är även något mer defensivt lagd än forwards.

Forwards/anfallare – Forwards främsta uppgift är att göra mål. Att genom mycket skridskoåkning och teknik skapa kraft mot motståndarens målvakt. Men givetvis handlar det även om försvarsspel om motståndaren spelar anfallsspel.

Sen finns det olika varianter av de olika spelarna, vissa är tuffa, vissa tekniska och vissa är snabbskrinare, men detta går vi igenom nästa gång. Vill du läsa mer om hockey och hockeynyheter, kolla då in Svenskaspelare.com. Där hittar du även nyheter inom fotboll, kampsport och poker samt mycket mera.