Hockey

Många människor älskar att följa elitserien och slutspelet i ishockey. Den riktigt inbitne hockeyälskaren skaffar sig TV-kanaler som visar även matcher från NHL och andra ligor. Ishockey har blivit en mycket populär sport att följa i Sverige på grund av att många Sveriges städer har sina egna hockeylag. Visst är det härligt att gå på hemmamatcher och heja fram sitt ”eget” ishockeylag!

skridskorI Sverige tävlar ishockeylagen i olika divisioner. Den högsta divisionen kallas elitserien och de åtta bästa lagen går vidare till ett slutspel. För att komma till elitserien måste man kvala in från grundserien och sedan gäller det att vara bland de åtta bästa för att inte ramla ned till grundserien igen.

Ishockey är ett snabbt och intensivt spel och det gäller att förstå en mängd olika termer. Domaren kan blåsa av för icing, offside, high-stickning och mycket mer och det kan vara bra att sätta sig in i terminologin för att rätt kunna uppskatta spelet. Om man verkligen vill sätta sig in i och lära sig reglerna i detta spel kan man hitta bästa information i Svenska ishockeyförbundets regelbok. Denna uppdateras naturligtvis löpande, men har man en gång satt sig in i den kommer man att ha en bra grund.