Gymnastik för de yngre

Det pratas mycket om att vi rör oss allt för lite och det kan finnas en fördel att redan i unga år få in detta i livet. Gymnastik för de yngre är viktigt och i många fall så räcker det inte med det som de får via skolan. Det går att redan från tvåårsåldern ta med sina telningar på gymnastik av något slag.

Hos de flesta barn så finns det mycket spring i benen och detta kan alla få utlopp för under någon form av gymnastik. Från två års ålder så kan man boka in sig hos Flipkidz där gymnastik står i centrum. Mellan 2 och åtta år fördelade på tre olika åldersgrupper så så får man lära sig massor med olika saker inom gymnastik. Alla får en gympabok hemskickad som man använder under terminen. Klicka dig runt på deras sajt om ni funderar på att anmäla ert barn till Flipkiz barngymnastik.

Det är som sagt viktigt att barnen rör på sig, ja även för vuxna, och där kan gymnastik i olika former göra att man håller sig friskare men också ökar sin inlärningsförmåga. Hela kroppen mår bra av att vi rör på oss och inom barngymnastik så är det mycket fokus på lek. Från de yngre åldrarna så är det viktigt att barnet lär sig motoriska grunderna som att krypa, åla och gå. Men också springa, hoppa och klättra. Det är även viktigt att barnen lär sig att rulla och hänga. Även kasta och fånga saker är viktigt, liksom att balansera och stödja.