Formel 1 – världens dyraste motorsport

Formel 1 är helt klart en av världens dyraste motorsporter då de bilar som tillverkas för dessa tävlingar är inte de billigaste att tillverka. Förutom detta så är det tester som görs för att se hur mycket som bilarna tål. Man har under åren kommit med en del åtgärders som minskat kostnaderna men fortfarande så är det svindlande summor som finns bakom denna motorsport.

Tävlingarna lockar dock storpublik så att det finns pengar i sporten är det ingen tvekan om. Det är en grymt spännande att följa dessa lopp som körs. Man kan välja att sitta hemma i soffan eller att åka iväg och se loppen live på någon av de tävlingsbanor som finns runt om i världen. I maj 2018 så är det Barcelona som står på tur för att låta formel 1 bilarna tävla på Circuit de Catalunya, något som alla fans av formel 1 ser fram emot.

Fram till dags dato har vi haft 10 Svenska förare som har kör formel 1 med lite olika framgångar, Ronnie Petterson, Stefan Johansson, Joakim Bonnier, Gunnar Nilsson, Reine Wisell, Tommy Borgudd, Torsten Palm, Bertil Roos, Conny Andersson. Marcus Eriksson som är den senaste i raden av Svenska som kört Formel 1. Det är svårt att jämföra någon med Ronnie Petterson då han var outstanding på sin tid, tyvärr så blev han sista lopp på Monza banan i september 1978.

Vill man följa vad som händer i Formel 1 cirkusen så kan Aftonbladets F1-Blogg rekommenderas där det skrivs och följs det mesta som händer inom Formel 1.  Det inlägget som skrevs när denna artikel skrevs var om de viktiga punkterna inför Brasiliens GP i F1 och det kommer garanterat att skrivas en del om Circuit de Catalunya och Formel 1 cirkusen i Barcelona.