Champions League Final

En av sportvärldens stora händelser varje år är fotbollsturneringen Champions League. Champions League är det som för ett antal år sedan kallades för Europacupen, och innefattar de lag som placerat sig bäst i de Europeiska fotbollsligorna.

Publik

Den som vinner turneringen kan sedermera alltså kalla sig för Europas bästa klubblag, vilket, mer eller mindre, betyder att man är världens bästa klubblag. Somliga länder, Sverige till exempel, får alltid en kvalplats för att möjligen få deltaga i själva i turneringen, medan andra länder med stora ligor, till exempel England, Italien och Spanien alltid har ett antal direktplatser.

Finalen 2011/2012

Finalen föregående år spelades mellan tyska Bayern München och engelska Chelsea FC. På förhand var allt upplagt för tysk seger. Bayern hade sett ruskigt starka ut och tagit sig igenom slutspelet med bravur. Chelsea hade egentligen en ganska medioker säsong där det dyra nyförvärvet Fernando Torres inte levererat som förväntat. Dessutom så var finalen lottad att spela just på Bayern Münchens hemmaarena, Allianz arena. Matchen dominerades också av Bayern, men som det så ofta är i sportens värld så slutar det inte logiskt. Chelsea lyckades kvittera precis i slutet av matchen och vann sedermera efter straffar.

Finalen 2012/2013

Final detta år blir en fotbollsmatch som sent kommer att glömmas. Bayern München har återigen lyckats ta sig till final efter att ha krossat allt motstånd under hela säsongen. I Bundesliga har man knappt släppt in några mål alls, samtidigt som målskörden framåt varit skoningslös mot de stackars motståndare som vågat anta utmaningen. Finalen blir heltysk eftersom motståndare blir uppstickaren, andraplacerade i Bundesliga, Borussia Dortmund. Dortmund har under säsongen gått från klarhet till klarhet, och när man i den första semifinalen totalkrossade självaste Real Madrid med 4-1 stod det klart att klubben med världens kanske mest högljudda fans kommer att bli en utmanare till vem som helst står för motståndet. Drömfinalen spelas i slutet av maj på klassiska Wembley i London. Missa inte detta!

Att åka på en Champions League final är ju drömmen för många fotbollsälskare, och är du intresserad av att kika på nästa års final, någon av matcherna i gruppspelet eller helt enkelt någon annan fotbollsmatch i Europa, då kan du kontakta GO Sport Travel som är experter på resor inom sport och evenemang. På http://www.gosporttravel.com/fotbollsresor/  kan du hitta all information om fotbollsresor specifikt. Kolla gärna in GO Sport Travel framöver om ni planerar någon sportresa. Förutom fotboll så kan de ordna med sportresor inom hockey bland annat. I framtiden så kan även nya spännande sporter dyka upp bland resmålen.